HÁROM ÉVESEK LETTÜNK!
 
Bizony kedves olvasóink, már három éve vannak velünk, olvassák cikkeinket. Remélem tetszenek írásaink, receptjeink, és kíváncsi is lennék, kinek mi tetszik a sorozatban, miért követ bennünket?

 

A szülinapos készített önöknek egy kis videós összefoglalót az elmúlt év receptfotóiból, és be kell vallanom, büszke voltam, hogy ilyen csodás fotók és ötletet születtek. A sok munkának csodálatos az eredménye. Több mint 150 cikk és recept! Szerintem aki tanácstalan, hogy mit főzzön a családnak vagy magának, receptgyűjteményünkben biztos talál valami finomat, legyen az akár egy hétköznap, akár ünnepnap. A CEOSZ (Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége) szeretné elősegíteni, hogy minél többen, minél több és minél változatosabb módon illesszék be a zöldségeket napi étkezéseikbe, ezért az idei évre, Zöldséget a tányérra! címmel hirdeti meg receptversenyét: https://ceosz.hu/programok/receptverseny-program/.
 
majus01Videónkat megnézve, szerintem mi jól teljesítettünk ezen a téren, de ez is volt a célom, hogy lássák, nem is olyan nehéz minden étkezéshez valamilyen zöldségfélét illeszteni, idényjelleggel, a hazai fajtákat előtérbe helyezve.
És igen, folytatni fogjuk, lehet kicsit ritkábban, mert útjára indítunk egy zárt csoportot hamarosan, ahol személyre szabottabb információkat kapnak majd a hozzánk fordulók. Figyeljék oldalunkat a csatlakozással kapcsolatban!
A mai nap ünnepnapok színes kavalkádja. Egy csodálatos egyházi ünnep, a PÜNKÖSD mellett ma van GYERMEKNAP is, mindkettőben a fő motívum a szeretet. Három régebbi írásomat ajánlom figyelmükbe:
 
 
 
És ha hiszik, ha nem, ma van a HAMBURGER világnapja is.
Az egészséges táplálkozásban nincsenek tiltott élelmiszerek, csak kerülendő mennyiségek és a gyakoriság. A hamburger is részese lehet az egészségmegőrző étrendnek, ha figyelünk az arányokra a szendvicsen belül, megválogatjuk az összetevőket. Nyugodtan szabjuk egészségesre, szabjuk magunkra! Állítsuk össze szezonálisan. A McDonald’s-es is belefér néha napján, de mi magunk is el tudjuk készíteni, és úgy, ahogy szeretnénk. Az igazi hamburgerpogácsa tiszta hús, zsíros marha- vagy sertéshús, hogy összeálljon, és ne essen szét sütés közben. Több variációt is találunk az interneten. Jobb választás, ha csirke-, pulyka- vagy halhúst használunk, igaz, akkor kötőanyag is kell. És húsmentes variációk is vannak. Zsírszegényen is elkészíthetjük a sütőben sütve. A sima hamburgerzsemle helyett válasszunk rostosabb, teljesértékű gabona felhasználásával készültet, akár süssük mi magunk a zsemlét. Az elmaradhatatlan salátarészt állítsuk össze mindig szezonálisan, és nyugodtan tegyünk még bőven belőle a tányérra – fél tányérnyi zöldségféle, emlékeznek?! Szószoknál pedig törekedjünk szintén a természetességre: házi ketchup, mustár, zöldfűszeres joghurtos öntet, kis majonéz, hamis tartár.
Miért beszélek ennyit a hamburgerről? Vajon mi a gyermekek egyik kedvenc streetfoodja? Hát persze! De akkor ne csak beszéljek, készítsünk mi is hamburgert!
 
 
 
 

Weboldalunkon cookie-kat használunk, melynek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Amennyiben érdeklődik a részletek iránt, kérjük, olvassa el adatkezelési tájákoztatónkat.