Új év, új, egészségesebb szokások? Esetleg cél egy egészségesebb életmód kialakítása?

 
Akik ismernek tudják, hogy szívügyem az OKOSTÁNYÉR® megismertetése, mindenkivel! A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége 2016-ban készítette el a legújabb táplálkozási ajánlást, vagyis idén 8 éve. Sajnos még mindig kevesen ismerik, pedig 8 év alatt sok egészséges és krónikus beteg embernek, gyermeknek megmutattuk, bemutattuk. Kórházban, Egészségfejlesztési irodánkban, iskolákban, közösségi és egészségnapokon/rendezvényeken. Előadásaimon, betegoktatásokon, egyéni tanácsadásaimon mindig megkérdezem, ki ismeri, ki hallott róla. Hát eléggé elkeserít a maximum 1-2 jelentkező. Van még dolgom bőven! Ezért mai cikkemet az OKOSTÁNYÉR®-nak szentelem.
 
🥰Az OKOSTÁNYÉR® megismertetése, eljuttatása a gyermekekhez, az ifjúsághoz az MDOSZ kiemelt szívügye. ❤Ennek egyik legújabb állomása volt az OKOSTÁNYÉR® Országos Diák Tudáspróba. 🏆 Ezzel az MDOSZ kategóriagyőztesként végzett a 4. DoingGood - CSR Award „Szociális ügyek - Képessé tétel és közösségfejlesztés, tanulási folyamatok” kategóriájában, az Auchan Alapítvány együttműködésével. Napjainkban a fenntarthatóság és a környezettudatosság egyre inkább átitatja a társadalmi és politikai szférát, valamint az üzleti életet, ezért a Magyarországon működő vállalatoktól is elvárt a társadalmilag felelős gondolkodás és működés. Felmérések szerint több előnyt élveznek a vásárlóknál azok a cégek, amelyek erőteljes, kimutatható, hasznos CSR tevékenységgel rendelkeznek. A társadalmi felelősségvállalás (CSR) népszerűsítését célzó versenyen ezeket az értékes tevékenységeket díjazták.
 

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ)

 
A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége 1991-ben alakult meg, jelenleg közhasznú szervezetként fejti ki tevékenységét. 1994 óta tagja az Európai Dietetikusok Szövetségének (European Federation of the Associations of Dietitians, EFAD), 2008 óta pedig a Dietetikusok Világszövetségének (International Confederation of Dietetic Associations, ICDA). Az MDOSZ tagjai főiskolát végzett dietetikusok és egyetemet végzett táplálkozástudományi szakemberek, akik ma már nem csak az egészségügy különböző területein dolgoznak, hanem jelentős létszámban az élelmiszeripari cégek munkáját is segítik. Az MDOSZ olyan programok kidolgozásában és szervezésében vesz részt, amelyeknek célja a fogyasztók hiteles tájékoztatása, illetve az egészséges életmódnak megfelelő táplálkozási gyakorlat és szokások kialakítása pozitív befolyásolás útján.
Mi az MDOSZ célja?
• A lakosság egészségi állapotának megőrzése és javítása.
• Az egészséges táplálkozási szokások kialakítása és népszerűsítése a lakosság körében.
• A táplálkozással összefüggő betegségek dietoterápiás vonatkozásainak széleskörű megismertetése, elfogadtatása és bevezetése. / https://www.okostanyer.hu/rolunk /
❤️GRATULÁLOK és nagyon büszke vagyok a szakmámra, a jó szakemberekre, a kollégákra.
 
💚Miért OKOSTÁNYÉR®?
„A modern táplálkozástudomány egyik legizgalmasabb fejlesztése az úgynevezett okostányér: egy eszköz, amely egyszerű, de hatékony útmutatást nyújt a helyes táplálkozás megértéséhez, az egészséges táplálkozás alapjainak bemutatására.” Dr. Rose Magánkórház
Az egészséges lakosságnak szánt útmutató a felnőttekre, és külön a gyerekekre fogalmazza meg az egészséges táplálkozás legfontosabb alapelveit, mindkettő rendelkezik az MTA ajánlásával is. - https://www.okostanyer.hu/
Az OKOSTÁNYÉR® honlapja nagyon színes, sokrétű, szakmailag hiteles információkkal, közérthető ötletekkel, tanácsokkal segíti és vezeti a lakosságot a kiegyensúlyozott egészségmegőrző táplálkozás széles útján. Használják!
 
Nyomtatott formában Egészségfejlesztési Irodánk TÁPLÁLKOZÁSI KISOKOS kiadványában találják, mely le is tölthető honlapunkról: https://efidombovar.hu/index.php/kiadvanyaink.
 
🍎🍐🥦🧅🥬És ha már múlt héten a gyermekek egészséges szokásainak ösztönzéséről írtam, most elhoztam az MDOSZ TERÍTÉKEN AZ EGÉSZSÉG fb oldalán írt ötleteit válogatós gyermekek szüleinek, nagyszüleiknek: „Hogyan vedd rá a zöldségevésre?” 🍆🥦🫑🥒
 
❤Egy másik hasznos segítség a Miből Mennyit Egyek program.
Aki a Miből Mennyit Egyek programhoz csatlakozik, az állapot felmérő kérdőívek kitöltése után 6 hónapon keresztül ingyenes személyre szabott táplálkozási tanácsokat kap. A program alatt végig kísérik Önt, hogy együttes erővel elérhesse célját. Digitális asszisztensük heti 2 alkalommal nyújt segítséget a kiegyensúlyozott táplálkozás kialakításához, melyben szükség esetén dietetikus is támogatja. Felnőtteknek és szülőknek is segítség, ha online lehetőséget keresnek. Itt találják: https://senior.mibolmennyitegyek.hu/ , https://www.facebook.com/mibolmennyitegyek.
 
❤Szeretettel ajánlom a Zuglói Egészségfejlesztési Iroda FB oldalát is. Dietetikusuk egy rövid videó-összefoglalóban mutatja meg, hogyan tudjuk biztosítani napi zöldségfogyasztásunkat télen, nézzék meg: https://www.facebook.com/zefizuglo/videos/694024612853983/.
 
 
 

Weboldalunkon cookie-kat használunk, melynek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Amennyiben érdeklődik a részletek iránt, kérjük, olvassa el adatkezelési tájákoztatónkat.