Miért is érdemes idényjellegű zöldségeket és gyümölcsöket ennünk?
- A természetes körülmények között (napfény) növekedett zöldségben és gyümölcsben több a tápanyag, a vitamin, és mivel frissebbek, finomabbak is, mint üvegházi vagy a hűtőházban beérett társaik.
- Ha az idénygyümölcsöket- és zöldségeket választjuk, nem támogatjuk a több ezer kilométernyi szállítás alatt keletkező környezetterhelést, sem a rengeteg energia és vegyszer használatát igénylő mesterséges termelést.
- Az idénytermények, idénynövények vásárlásával az importőr és szállító cégek, illetve távoli országok termelői helyett a helyi termelőket támogatjuk.
- Az idénynövényeket nem kell távoli országokból, többezer kilométer távolságból importálni, megspórolva így a hosszú szállítás okozta környezetszennyezést.
- Az idényüket élő zöldségeket és gyümölcsöket nem kell mesterséges szerekkel és mesterséges fénnyel mesterségesen érlelni, nem kell éretlenül leszedni, és érlelőkamrákban mesterséges anyagokkal érlelni.
 

Weboldalunkon cookie-kat használunk, melynek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Amennyiben érdeklődik a részletek iránt, kérjük, olvassa el adatkezelési tájákoztatónkat.