Szabadság-OFF. Nem tudom Önök tapasztaltak-e már hasonlót, de én, egy csodálatos, élményekkel teli 5 napos nyaralás után, alig találtam vissza magamhoz. Fáradt voltam, nyűgös és kedvetlen, de szerencsére csak 4-5 napig. A hosszú utazás alatt az ember sajnos nem ivott elég folyadékot, a félpanzió előnyei mellett azért szembesült a hátrányaival is, a sok érdekesség és látnivaló, program miatt nem pihentünk túl sokat, és nem aludtunk olyan jól, mint otthon. De legalább nem kaptunk napszúrást és nem égtünk le! Néha előfordul, hogy nem tudunk úgy figyelni magunkra, mint ahogy szeretnénk, ahogy megszoktuk, és nincs is ezzel baj. Beláttam és elfogadtam, hogy ez természetes, a szervezet megköveteli a figyelmet, a törődést magának, csak figyeljünk a jelzéseire. Most már jól vagyok, bár a titkon betervezett nagytakarításból nem lett semmi, de nem is rágódom rajta, volt helyette más program. Anyósom kertje ontja magából a terményeket: tök, cukkini, karalábé, sárgarépa, burgonya, zöldbab, uborka, káposzta. Aztán gyümölcsök is kerültek az asztalra: több fajta barack, dinnye, áfonya, josta. Július a zöldségek és gyümölcsök széles termékpalettáját kínálja nekünk. A szivárvány minden színében, finom ízek kavalkádját. Miért fontos ez? A különböző zöldségek és gyümölcsök számos fontos tápanyag forrásai. Ilyenek például az A és C-vitamin, a béta-karotin, a kálium és kalcium, a vas, a flavonoidok, a rost, és egyéb fitonutriensek. Kiváló folyadékforrások, különösen a nyári kánikulában. Összességében elmondható, hogy az egészségünk őrei, fontos elemei az egészségmegőrző táplálkozásnak. Önök szerint mi magyarok eszünk elég zöldségfélét és gyümölcsöt?