Múlt heti cikkem „legfelkapottabb” része a kövér porcsin volt. Igen, kipróbáltam megint, és fincsi lett, még párom is rákapott. Ez lesz mai receptünk. Még nem írtam meg a porcsinról az összefoglalót, ezért ajánlom figyelmükbe a Felelős Gasztohős oldalát, ahol bemutatják, mit is érdemes tudnunk róla. Talán az egyik legfigyelemre méltóbb tulajdonsága magas omega-3 zsírsav tartalma. Olvassák el:

superfoodMindig pici aggódással gondolok a következő cikkre, hogy miről szóljon, mi legyen a recept! Aztán ahogy telnek a napok, „zajlik az élet”, jönnek szembe velem az érdekesebbnél érdekesebb írások, történések, a végén már döntenem kell, hogy mi maradjon és mi nem. A receptekből is lassan kifogyok, aztán meglátok egy gusztusos ételfotót és beindul a gépezet. Mert figyelek, nézem, hogy mi zajlik körülöttem. Tény, hogy megvannak kiket és hol nézelődöm-olvasok, megvannak a biztos pontjaim. Remélem önöknek is vannak ilyen biztos pontjaik, és talán mi is közte vagyunk!

JÚLIUS
 
julius02Új hónap, új jeles napok, újabb szezonális gyümölcsök és zöldségfélék. De mielőtt belevágnánk, kanyarodjunk vissza picit egy jeles naphoz a héten.
Június 27-én volt a MIKROBIOM VILÁGNAPJA.
A 2023-as világnap fő témája: mikroorganizmusok és táplálék. Változtassunk. Egészségesebb élelmiszerekkel egy egészségesebb bolygóért.
 
A bélrendszerünk trillió apró szuperhős otthona.
MI AZ? EGYEDI, MINT AZ UJJNYOMUNK, ÉS FELELŐS A DEPRESSZIÓÉRT.

eu zoldsegfogyasztasSzabadság-OFF. Nem tudom Önök tapasztaltak-e már hasonlót, de én, egy csodálatos, élményekkel teli 5 napos nyaralás után, alig találtam vissza magamhoz. Fáradt voltam, nyűgös és kedvetlen, de szerencsére csak 4-5 napig. A hosszú utazás alatt az ember sajnos nem ivott elég folyadékot, a félpanzió előnyei mellett azért szembesült a hátrányaival is, a sok érdekesség és látnivaló, program miatt nem pihentünk túl sokat, és nem aludtunk olyan jól, mint otthon. De legalább nem kaptunk napszúrást és nem égtünk le! Néha előfordul, hogy nem tudunk úgy figyelni magunkra, mint ahogy szeretnénk, ahogy megszoktuk, és nincs is ezzel baj. Beláttam és elfogadtam, hogy ez természetes, a szervezet megköveteli a figyelmet, a törődést magának, csak figyeljünk a jelzéseire. Most már jól vagyok, bár a titkon betervezett nagytakarításból nem lett semmi, de nem is rágódom rajta, volt helyette más program. Anyósom kertje ontja magából a terményeket: tök, cukkini, karalábé, sárgarépa, burgonya, zöldbab, uborka, káposzta. Aztán gyümölcsök is kerültek az asztalra: több fajta barack, dinnye, áfonya, josta. Július a zöldségek és gyümölcsök széles termékpalettáját kínálja nekünk. A szivárvány minden színében, finom ízek kavalkádját. Miért fontos ez?  A különböző zöldségek és gyümölcsök számos fontos tápanyag forrásai. Ilyenek például az A és C-vitamin, a béta-karotin, a kálium és kalcium, a vas, a flavonoidok, a rost, és egyéb fitonutriensek. Kiváló folyadékforrások, különösen a nyári kánikulában. Összességében elmondható, hogy az egészségünk őrei, fontos elemei az egészségmegőrző táplálkozásnak. Önök szerint mi magyarok eszünk elég zöldségfélét és gyümölcsöt?

 
VAKÁCIÓ!🌞🍦🏖🚲🚣‍♀️⚽️
De előtte nézzünk körül, mi történt a héten.

Weboldalunkon cookie-kat használunk, melynek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Amennyiben érdeklődik a részletek iránt, kérjük, olvassa el adatkezelési tájákoztatónkat.