Beszélj és hallgass… Valóban olyan könyv ez, amelynek segítségével fejleszthetjük a családon belüli párbeszédeket – úgy, hogy csökkentjük a sértődések, bántások, büntetések számát, miközben növekedhet a bizalom és az őszinteség.

Hossza: 254 oldal

Szükséges-e az sorban haladni az olvasással, hogy használhassuk: IGEN 

Új nyelvezetet, szokásokat tanulni erőfeszítést igényel (persze van visszaesés is), de könnyebbé teszik az eredmények: gyerekeink, vagy mások reakciói. Ha sikerül bizalmat építeni, őszinte válaszokat kapni a “semmi bajom” helyett, ez fog minket megerősíteni abban, hogy az irány jó, érdemes ezeket a technikákat alkalmazni.

A technikák középpontjában a másikra való őszinte odafigyelés, a helyzet kibontása, lehetőségek közös megtalálása, vagy épp az önálló megoldás keresésének támogatása, a felelősség vállalása állnak. Ezeket a szerzők praktikus kifejezésekre, gesztusokra is lefordítják, egészen konkrétan. A könyvben rengeteg példát, történetet és képregényt is olvashatunk, amelyek minden családban alkalmazhatók.

Ahelyett, hogy a régi, a helyzetet “rövidre záró” megszokott technikáinkat használjuk, amit gyerekeink utálnak, új, kicsit időigényesebb, de hosszútávon bőségesen megtérülő módszerekkel újrahangolhatjuk a kapcsolatainkat. Ráadásul nemcsak a gyerekeinkkel, hanem akár felnőttekkel is.

A könyvből álljon itt néhány képregény ízelítőül:

tanacsok helyett  

buntetes helyett

Tartalomjegyzék:

Hogyan segítsünk gyermekeinknek érzéseik elfogadásában?

Működjünk együtt!

Büntetési alternatívák

Az önállóság támogatása

Dicséret

Hogy ne kelljen többé szerepet játszaniuk

És minden összeáll

Utószó

 

A könyvet ajánlja: Csullag Katalin, pszichológus, EFI munkatárs

Weboldalunkon cookie-kat használunk, melynek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Amennyiben érdeklődik a részletek iránt, kérjük, olvassa el adatkezelési tájákoztatónkat.