Holli arról álmodik, hogy a világon mindenhez megvan a bátorsága, de sajnos felébred – és szembetalálkozik a holnapi szereplésével, önmarcangoló gondolataival, és azzal az egyedülléttel, amivel még nehezebb megküzdeni a félelmekkel.

Ekkor felbukkan Mumus, a barátságos házi rém, aki önmagában is akkora ellentmondásnak tűnik, mint a könyv alcímében a “hogyan félj bátran” kifejezés. Közös kalandjaik során az ellentmondások tisztázódnak, és Holli tudással, légzéstechnikával, Mumus és édesanyja együttérzésével felfegyverkezve elkezdhet bátran félni. Mumust is útjára bocsáthatja, hogy segítségére legyen egy új osztálytársának. Egy népmesei zárással ajánlom szívből az együttérző, félelmet, háborús területeket megjárt szerző hiteles könyvét szorongó gyermek és felnőtt olvasóknak: “Holnap legyenek a ti vendégeitek!” 

Csullag Katalin, pszichológus, EFI munkatárs

Weboldalunkon cookie-kat használunk, melynek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Amennyiben érdeklődik a részletek iránt, kérjük, olvassa el adatkezelési tájákoztatónkat.