antal emeseBeindult a szezon, de rendesen! Annyi minden történik, csak kapkodom a fejem. Sok mindenről lehetne írni, de véges az idő és a hely. Ajánlok pár szakembert/oldalt, ahol sok érdekességet olvastam a héten.
📣Már bizonyára olvasták, de újból ajánlom figyelmükbe, hogy szeptember 18-án meglátogatja Dombóvárt
Antal Emese dietetikus, szociológus, elismert szakember és közszereplő, akivel a média több szegmensén is sokat találkozhattunk már.
„Munkám során arra törekszem, hogy minél több fórumon hangsúlyozzam, a helyes táplálkozás kiegyensúlyozott életmód részeként az egyik legfőbb eszközünk. Bizonyított tény, hogy a betegségek kialakulása jelentős összefüggést mutat a nem megfelelő táplálkozással. Éppen ezért édesanyaként különösen fontosnak tartom, hogy már a gyermektervezéskor oda kell figyelni mind a leendő anya és apa táplálkozására. De a gyermekeket értelmük fejlődésével egy időben el kell kezdeni nevelni az egészségtudatos életre, hiszen ha a jó szokás rögzül, akkor felnőttként is azt fogja követni. Felnőtt- illetve idősebb korban is megéri változtatni a táplálkozásunkon, életmódunkon. Igaz, nehezebb a szokásokat alakítani, de megéri! Ne felejtsük el: sok kicsi sokra megy!
Egészséget Mindenkinek!” írja FB hivatalos oldalán magáról.
Jöjjenek el és hívják meg családtagjaikat, barátaikat is egy remek és érdekes előadásra:
🍎🍐🥦🌽🫑🍇🍉🥒🍆🫐🍏🧅🥕MEGEGYEM VAGY NE EGYEM? – irányelvek a táplálkozási tanácsok útvesztőiben.
Emese révén ismertem meg Kohlné Dr Papp Ildikó PhD pszichológus, dietetikust is, aki az egészséges táplálkozás pszichológiai szempontjait, és az evészavarok típusait, felismerhetőségét mutatja meg nekünk. Hisz abban, hogy mindig van lehetőségünk a változásra, a fejlődésre – függetlenül attól, hogy új év, egy újabb hétfő, vagy egy szimpla szerda délután van. S bár az év vége kicsit még odébb van, amikor összegezzük magunkban, hogy mi tett minket igazán boldoggá az évben, mit kell már elengednünk, majd levonva a tanulságokat új célokat fogalmazunk meg, például mitől lenne a jövőben jobb a mi vagy a szűkebb környezetünk élete - ezt most is megtehetjük. A cikkeket itt olvashatják:
❗️FB oldalát is érdemes követni: https://www.facebook.com/taplalkozasespszichologia
🛌A délelőtti alváskönnyítő tippek mellé hoztam még pár, az alvás és étrend szoros kapcsolatát bemutató információt:
„Bizony, a kettő szorosan összefügg. Az alvásmennyiség, alvásigény egyéni, és sokaknál eltér, de általánosságban:
🎒Iskolás korban napi 9-11 óra alvás
🕶Tinédzser korban 8-10 óra alvás
🙋Felnőtt korban 7-9 óra alvás lenne az ideális.
 
Itt is igaz, hogy a túl kevés, de a túl sok sem jó. 💤Azok, akik napi 7 óránál kevesebbet alszanak, többek közt a keringési betegségek kialakulásának nagyobb kockázatával számolhatnak, míg azok, akik napi 5 óránál kevesebbet alszanak, 40%-kal nagyobb eséllyel híznak el az évek során, mint azok, akik 7-8 órát alszanak.” / MDOSZ_terítéken az egészség
A hét is bővelkedett jeles napokban, ajánlom figyelmükbe Schmidt Judit, alias Youteefool dietetikus FB oldalát. A mai jeles napot emelném ki fontosságánál fogva- jó, ha tudjuk!
szuicid prev„ Ma van az öngyilkosság megelőzésének a világnapja. Sajnos túl gyakori eset, minden héten hallunk, olvasunk ilyenekről. A távoli és közelebbi környezetünkből is. A szemtanúk számára is sokkoló és traumatikus lehet végignézni, megélni ezt (pl. ha valaki kiugrik eléjük a magasból), de a család, barátok számára is az.
Olvasd el a posztot, mentsd el a telefonszámot, s ha szükséges, hívd fel vagy ajánld annak, akinek segíthet!
 
A mentális egészségünket ugyanúgy gondozni kell, mint a testünket.” https://www.facebook.com/Youteefool/posts/pfbid037NM1XZ2ZjZ8uhhSHuGJPG9i4k7sjQU3wYd7GzAtkoizN51mYWojwpXdrX5R1UFrYl
❤Önök tudják már, hogy szívügyem a fenntarthatóság, a maradékmentesítés. A Maradék nélkül FB oldal rajzpályázatot hirdetett - „Nagyi szerint”: a nagyszülőktől eltanulható élelmiszerpazarlás-mérséklési praktikák, a generációkon átívelő jó háztartási gyakorlatok a középpontban. A program munkatársai a kreatív és szívet melengető pályamunkák közül hosszas tanakodással választotta ki azt a 30 alkotást, amelyet közönségszavazásra bocsájtanak. Szuper alkotások, én már választottam és szavaztam.👍Szavazzanak önök is szeptember 18. 12:00 óráig kedvenceikre mindhárom kategóriában: https://www.facebook.com/maradeknelkul/posts/pfbid0V2oy4vh5L8G7nKNZNp6YDcPRN7jvc3tuHxYB6a3vyhtw267BGj1JdthDXq6Cjv2pl
🎶Szeptemberi cikkeimben megosztok önökkel egy –egy megzenésített magyar verset, és milyen érdekes, holnap lesz a Magyar Dal Napja! Fogadják sok szeretettel: 🐦Móra Ferenc A cinege cipője - https://www.youtube.com/watch?v=hvyGH_1tcbw

Weboldalunkon cookie-kat használunk, melynek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Amennyiben érdeklődik a részletek iránt, kérjük, olvassa el adatkezelési tájákoztatónkat.