A mérleg egyik serpenyőjében ott vannak a küzdelmeink és félelmeink: az egészségünk, egzisztenciánk, home office, online tanulás, magány, visszajelzések hiánya, vagy épp az információk sokasága. A médiából érkező sokféle tájékoztatást egybe- vagy összevetve a tapasztalatainkkal az ellentmondások útvesztőjébe kerülhetünk. 

 Ilyen terhelésnek ritkán van idegrendszerünk kitéve, nem is lehet csodálkozni, ha átmenetileg nehéz érzések, szomorúság, bizonytalanság vagy szorongás fog el bennünket. Ez a helyzetre adott válasz, nem feltétlenül betegség. Hogyan lehet mégis valamilyen egyensúlyra törekedni, hogy ne mindig csak a rossz legyen az előtérben?

Hatékony kommunikáció az egészségügyi szakemberekkel

Aki orvossá, egészségügyi dolgozóvá vált, sokat tanult arról, hogy mennyire fontosak a jó beszélgetési, kérdezési technikák, hogyan is kezelje a betegeknek sokszor nehéz vagy épp nagyon várt találkozást. Sokat segíthetünk neki mi is, ha betegként mi is fejlődünk, teszünk azért, hogy ez a helyzet könnyebb,  sikeresebb legyen mindkettőnk számára.

Az orvos (de a nővér is) általában sajnos elfoglalt, siet, és sokan várnak rá. Épp ezért fontos, hogy a találkozás korlátozott ideje alatt lehetőleg mindent, ami fontos és a csak azt, ami fontos, tudja meg tőlünk. Így tud jobb döntéseket hozni. Ez jót tesz a kapcsolatnak, bizalomnak, és a gyógyításnak is.

Weboldalunkon cookie-kat használunk, melynek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Amennyiben érdeklődik a részletek iránt, kérjük, olvassa el adatkezelési tájákoztatónkat.