A könyv a Beszéljünk róla! sorozat tagja, fontos témák gyerekekkel való megbeszélésében segít szülőknek, pedagógusoknak. 

Ezt a kötetet azoknak a szülőknek ajánlom, akiknek a párkapcsolata veszélyben van, vagy már el is váltak egymástól.

Ilyenkor a gyerekekben sokszor olyan bűntudat és szorongás halmozódik fel, amelyekkel egyedül nem tudnak megbirkózni. Együtt olvasva a könyvet lehet arról beszélgetni, nálunk mi hogyan alakult így, vagy hogyan fog történni, vagy bármilyen kérdésről, ami felmerül. Megnyugtató, ha egyáltalán már szabad erről beszélni otthon. Ha pedig elmúlik a bűntudata ("biztos én vagy  a hibás, rossz gyerek voltam"), vagy ki sem alakul, az komoly lelki sérülésektől és azok következményeitől óvja meg a gyermeket. A legfontosabb is benne van a könyvben: biztosítsuk a gyermeket arról, hogy őt mindkét szülője továbbra is nagyon szereti, és persze ideális lenne, ha partnerként tudnának továbbra is együttműködni, mint a könyvben, még akkor is, ha külön élnek. 

 

Ajánlott korosztály: 3-7 éves gyerekek, és a hozzájuk tartozó felnőttek

Oldalszám: 29 oldal

 

Csullag Katalin, pszichológus, EFI munkatárs

Weboldalunkon cookie-kat használunk, melynek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Amennyiben érdeklődik a részletek iránt, kérjük, olvassa el adatkezelési tájákoztatónkat.