• Állapotfelmérés
    Vérnyomás, vércukor, testtömeg, testzsírszázalék mérése, kérdőíves vizsgálatok különböző helyszíneken és az irodánkban
  • Mozgásprogramok
    Átmozgató, kondícionáló, állóképesség-fejlesztő tornák
  • Iskolai egészségfejlesztés
    Minden, ami a táplálkozásról, mozgásról, lelki egészségről az osztályokban átadható

Közelgő események

Nincsenek események.

Eseménytár

<<  <  Augusztus 2022  >  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

ÚJDONSÁGAINK

Március 3-án volt az elhízás világnapja. Ma Magyarországon minden ötödik kisiskolás gyerek túlsúlyos vagy elhízott, a fiatal felnőttek harmada, a 65 évnél idősebbek több mint 70 százaléka küzd súlyfelesleggel. Ezzel az elhízottak aránya Európában a felnőtt lakosság körében Magyarországon a legmagasabb, de globális viszonylatban sem maradtunk le az élmezőnytől, hiszen negyedik helyen állunk az USA, Mexikó és Új-Zéland után. Az Elhízás Világnapja célkitűzése annak tudatosítása, hogy az elhízás nemcsak esztétikai probléma, hanem a WHO szerint hosszan tartó, kiújulásra hajlamos betegség, ami több mint 50 betegség kockázati tényezője. Már a testsúly 5-10 %-ának leadásával jelentősen csökkenthető az elhízással összefüggő betegségek előfordulási rizikója. A túlsúly/elhízás népbetegség. Az Elhízás Világnapján a Magyar Elhízástudományi Társaság együttes cselekvésre szólítja fel a kormányzati, önkormányzati, szakmai szervezeteket és a betegszervezeteket a hazai elhízás megfékezésére, mert az elhízás számos tényező által befolyásolt, összetett betegség, amely minden csoport aktív részvételét igényli. Az élelmiszeriparét is. Egy nagyszerű összefoglalót olvashatnak a témában.
 
Egészségfejlesztési Irodánk célja is az elhízás megfékezése. Munkatársaink minden területen szakszerűen tudnak segíteni a hozzánk fordulóknak, díjmentesen. Honlapunkon és FB oldalunkon étrendi tanácsokat, mintaétrendeket és recepteket is találnak.

Weboldalunkon cookie-kat használunk, melynek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Amennyiben érdeklődik a részletek iránt, kérjük, olvassa el adatkezelési tájákoztatónkat.